TanácsadásBW Alpintechnika

Magasban végzett munkák, ipari alpintechnikai képzettségek és erre vonatkozó szabályok

Ipari alpintechnika

A magasban történő munkavégzést a „10/2016. (IV.5.) a munkaeszközök és használatuk biztonsági és egészségügyi követelményeinek minimális szintjéről” NGM rendelet 5. pontja szabályozza. Az ipari alpintechnika alkalmazásával történő munkavégzést a 11/2003 (IX.12.) „az ipari alpintechnikai tevékenység biztonsági szabályzatáról” FMM rendelet szabályozza. A magasban végzett munkák természetükből adódóan veszélyesnek tűnhetnek, végzésük során emberéletek, anyagi javak és környezeti értékek kerülhetnek veszélybe. A kockázat ésszerű, szakszerű, arányos, és szabályos kezelésével azonban ezeket a veszélyeket le lehet csökkenteni vagy meg lehet szüntetni. A munkavállalók testi épségét és egészségét elsősorban az egyéni és kollektív védőeszközök használata, illetve a megfelelő munkaruházat hivatott biztosítani. Emellett elengedhetetlen a munkabiztonsági szabályok ismertetése a dolgozókkal, illetve ezek betartásának a megkövetelése és ellenőrzése, valamint a védőeszközök állapotának folyamatos ellenőrzése.
Ipari alpin munkavégzésről akkor beszélhetünk, ha a munkafeladat elvégzésének érdekében, nem állandóan és megszakításokkal folytatott olyan munkavégzés, ahol a 2 méter szintkülönbséget meghaladó ideiglenes munkahely megközelítése, az ott-tartózkodás, a munkafeladat végrehajtása és a munkahely elhagyása egyéni védőeszközök és meghatározott felszerelések összehangolt és egyidejű igénybevételével (alpintechnikai módszerrel) történik.
Ehhez nélkülözhetetlen ezeknek a módszereknek és eszközöknek az ismerete, tehát ilyen munkát csak ipari alpinista végezhet. Több ipari alpinista képesítés létezik jelenleg:

Munkavégzés tetőszerkezeteken

Tanácsot adni bárki tud. Jó tanácsot azonban kevesen. Több éves oktatói és kivitelezői múltunk alapján a magyar igényekre kifejlesztett magasban végzett munkához köthető tanácsadást, illetve teljes belső policy kidolgozásában is tud segíteni csapatunk.

Miért fontos ez?

A magasban végzett munka nem megfelelő kezekben akár életveszélyessé is válhat. Az ön üzemében történő balesetek nem csak a munkavállaló egészségi állapotát, hanem a teljes személyzetet érinthetik. Bizonyára ön is hallott már a munkabalesetek miatti elmaradásokról, leállásokról és akár perekről is. Ezt sokkal egyszerűbb megelőzni a három lépcsős BW módszerrel.
1

Felmérés és tanácsadás

Kollégáink segítségével pontos képet kaphat, hogy önnek mire van szüksége, mennyi idő ezek kifejlesztése és milyen lépések szükségesek ahhoz, hogy a magasban végzett munkát az ön munkavállalói vagy más alvállalkozók biztonságosan végezhessék el.
1

Oktatás és belső szabályzat

A belső szabályzat, melyet akár a legmagasabb nemzetközi sztenderdek szintjéig lehet fejleszteni garantálja a munkavégzés biztonságosságának jogi hátterét. A hozzá tartozó képzés pedig a munkavállalókkal ismerteti ezt meg. Amennyiben szükséges, partnerintézmények segítségével teljes munkavédelmi képzést és tanácsadást is tudunk biztosítani, az összes folyamatra kiterjedőleg. Belső termék portfóliónk segít önnek, hogy a megfelelő eszközöket szerezze be, legyen szó egyéni védőfelszerelésről, ruházatról vagy sínrendszerről.
2

Szupervízió

Ha még mindig lenne kérdéses folyamat,vagy olyan kirívó eset, melyben a mi segítségünkkel szeretné a lehető legjobb eredményeket elérni, csapatunk rendelkezésre áll. A lehető legmagasabb szinten képzett, nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkavezetőink többféle konstrukcióban is elérhetőek. Ez garantálja Ön számára, hogy a belső személyzet vagy alvállalkozó megfelel a belső szabályzatnak, a hatályos munkavédelmi törvénynek és bármely egyéb specifikus körülményeknek megfelelő tudással rendelkezik.
3

Érdekli?

Ipari Megoldások Magas szintű munkatervezés és professzionális kivitelezés.

Épület karbantartás Felmérés mérnöki vagy egyedi igények szerint.